Hur spelar man bingo gratis?

Bingo, som alla andra hasardspel, kostar i regel pengar. Man måste betala en insats för att få vara med i tävlingen som ger monetära vinster, annars kollapsar ju systemet omedelbart. Det finns oändligt många bingohallar, fysiska, men i synnerhet nätbaserade. Varje spelsajt har ett bingorum och i varje bingorum finns flera bingohallar med olika insatsnivåer och olika vinstchans. Ofta lockas man att logga in och spela i den bingohall som visar att det ligger 10 000 i potten, men i dessa har man antingen betydligt lägre chans till vinst, eller så kostar varje spelbricka mer. Pengarna rullar väldigt fort om man inte är försiktig och hela tiden uppmärksam.

Spela utan insats

Även för att spela gratis bingo brukar det krävas att man skapar ett konto på den spelsajt man vill spela på. När man väl är medlem ser den kostnadsfria bingotjänsten olika ut på olika spelsajter. På vissa ställen krävs det att man redan har spelat för en viss summa pengar tidigare för att kvalificera sig som deltagare i gratis bingospel, medan andra släpper in alla medlemmar förbehållslöst, nya som gamla. Har man väl blivit medlem så är frestelsen stor att man snabbt går från sina gratis bingospel till bingospel med insats och detta är givetvis tanken med att erbjuda gratis bingo endast till sajtens medlemmar.

Spela gratis tack vare bonusar

Med gratis bingo menas ofta också att man får spelbonus vid pengainsättning för bingospel. Om man t ex sätter in 25 € på sitt spelkonto avsedda för just bingo, så har många spelsajter bonussystem som ger extra spelpengar. Detta är ett mycket vanligt sätt att marknadsföra gratis bingo. Bingospelen blir ju egentligen inte gratis, eftersom en insättning krävs, men bonusen innebär att man får mer spel för de pengar man har satt in i insats, och därmed fler chanser till vinst.

Varför spela gratis bingo?

De som driver de nätbaserade bingorummen vet om att många människor skyr hasardspel för att det är så lätt hänt att man plötsligt tappar kontrollen över hur stora summor man spelar för. För nybörjare som vill lära sig spela bingo, och för erfarna spelare som älskar spelet men inte vill betala för varje spelomgång, erbjuds i de allra flesta bingorum gratis bingo.

Tack vare gratis bingotjänster kan man spela massor av bingo utan risk för att man ruinerar sig. Man kan hålla kontakten med sina bingovänner i chattrummen och lära sig reglerna för bingo innan man ger sig på insatsbaserade spel.

Vinna pengar på gratis bingo

När gratis bingospel anordnas så finns det olika varianter att ansluta sig till. Viss gratis bingo är helt kravlös, man får delta i spelen hur man vill och då finns det inte alltid någon vinst alls att hämta. Vanligare är det att spelet är tillgängligt för medlemmar som har gjort insättningar och därmed förr eller snarare kommer att spela för dessa. Då brukar vinster utgå, om än väldigt små belopp som 10 kronor, 50 kronor eller 100 kronor. Dessa minivinster må se väldigt futtiga ut, men fungerar väldigt bra för att locka spelare till de kostnadsfria bingohallarna.